Halloween als kunstuiting

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand was er ook aandacht voor Halloween. De dr. S-COOL art dag van de deelschool onderbouw vmbo stond namelijk geheel in het teken van het thema Halloween.

Er waren verschillende activiteiten waaruit de leerlingen konden kiezen. Zo kon er onder andere gegrimeerd worden (zie foto), griezelmuziek worden gecomponeerd en uitgevoerd en werden er spannende animatiefilmpjes gemaakt. Ook was er een reportergroep onderweg om alles van de dr. S-COOL art dag vast te leggen in een vlog.

Een afsluiting van Halloween vond plaats in de theaterzaal van het Aletta waar alle eerste en tweede klassers vmbo door een spookhuis naar binnen gingen en waar er door de dr. S-COOL art deelnemers opgetreden werd, de animatiefilmpjes werden vertoond en er lekkere zelfgemaakte griezelhapjes gegeten konden worden.

Op het Aletta is kunst en cultuur belangrijk. Aandacht voor kunst en cultuur biedt leerlingen de gelegenheid om de wereld om zich heen te leren bekijken en na te denken over wat deze wereld met hen doet. Daarom is er in alle deelscholen een breed aanbod aan lessen en activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, zoals de dr. S-COOL art dagen, museumbezoeken, schrijversbezoeken en theatervoorstellingen.