Heel Molen de Wachter bakt

ZUIDLAREN - Onder het motto Heel De Wachter Bakt organiseert Molenmuseum De Wachter op haar laatste openingsdag en dus alweer de slotdag van het seizoen een 7-tal bakworkshops voor ouders en of grootouders.

Dit in navolging op het zeer succesvol onderdeel, koekjesbakken voor de kinderen bij De Wachter, in het kader van de Kindermaand, op 1 en 8 oktober. Het was traditioneel weer een groot succes. Een 150-tal kinderen leerden onder leiding van de bakkers de kunst van het koekjesbakken.

Onder leiding van de Molenbakkers, wordt op deze laatste openingsdag een 7-tal workshops gehouden. De deelnemers leren hierbij hun eigen broodjes en of gebak samen te stellen en te bakken. Vanzelfsprekend wordt het eigen gemaakt product eigendom van de deelnemers.

De workshops [duur 45 min.] beginnen om 09.00 uur en vervolgens ieder uur; de laatste cessie is om 15.00 uur, totaal zeven keer. Er is plaats per sessie voor max. 5 personen; de inleg bedraagt 5 euro. Verwacht wordt dat hiervoor grote belangstelling bestaat. Aanmelding kan uitsluitend plaatsvinden via email, info@dewachter.nl ; inschrijving geschiedt op basis van volgorde van aanmelding en wie het eerst mailt, die dus het eerst bakt!

Molenmuseum De Wachter gaat vanaf deze dag in de ‘winterslaap’. Dat houdt in dat het museum gesloten is tot eind april 2017. Voor de vrijwilligers is er dan weer extra tijd aangebroken voor het plegen van het noodzakelijk onderhoud, herinrichtingsplannen, het maken en plannen van nieuwe activiteiten.