Motoren vliegen door de Eurohal

ZUIDBROEK - In het laatste weekend van oktober bulderen de motocross machines weer door de Eurohal achter het Van der Valk Hotel in Zuidbroek. Alweer de 6e editie van de Dutch Supercross Zuidbroek. Een organisatie van de Stichting Motorsport Noord Nederland. Achter deze stichting staat de actieve crossclub uit Delfzijl die via wedstrijden in de manege in Winschoten nu al wat jaren met succes timmert aan het grootste SX evenement van Nederland.

Al moest er dit jaar wel even geslikt worden dat een Italiaanse promotor Gelredome in Arnhem afhuurde om in de week voor de Dutch Supercross en EK Supercross te organiseren. De Delfzijlster Mister Supercross Pepijn de Haan: ,,Een aantal maanden geleden vroeg de KNMV of we er problemen mee hadden wanneer er een week voor ons evenement een EK zou worden georganiseerd door een Italiaanse partij Off Road Pro Racing in het Gelredome. Zij organiseren ook Milan en Genua, Genua valt weg in verband met problemen met de locatie dus hadden ze contact gezocht met het Gelredome. Wij denken in kansen en dus zien we ze niet als een concurrent. We denken zelfs dat we er ons voordeel mee kunnen doen. Dit is een heel groot evenement wat SX specialisten van over de hele wereld trekt. Wellicht blijven er een aantal rijders een weekje langer in Nederland. Daar gaan wij zeker ons best voor doen”.

Deelnemers

Over de spanning van de wedstrijden en het sterke internationale deelnemersveld heeft Zuidbroek nog nooit te klagen gehad. De organisatie heeft goede contacten met teams en rijders. Vooral de fijne samenwerkingen met de Duitse teams, die een week na Zuidbroek aantreden voor de eerste SX Cup wedstrijd in Stuttgart, en de goede contacten met rijders zorgen er ieder jaar voor dat er een sterk deelnemersveld aan de start staat. Dit neemt maanden van voorbereiding en gesprekken in beslag waarvan de uitkomst dan kort voor het evenement bekend wordt. Inmiddels zijn de eerste contracten getekend. In de zware SX1 klasse komen Dominique Thury (D- Falcon motorsports KTM), Filip Neugebauer (CZ-Monster Energie Kawasaki Pfeill Team) en Mathew Bayliss (GB-Team Haverkamp/ DWS/Klein Kromhof). Ook bij de Lites (SX2) hebben de eerste internationale rijders - Julien Lebau (F- Eggens Racing), Fabian Romero (D-Sturm Racing Motocross- shop) en Kade Walker (CAN-Team DIGA Procross) - al toegezegd. In de komende weken zullen vele namen aan de startlijst worden toegevoegd. Blijf daarvan op de hoogte via Facebook of Website.

Totaalevenement

Supercross is topsport, maar supercross is ook top amusement. Dat heeft Dutch Supercross Zuidbroek goed in de gaten. Pepijn de Haan, enthousiast: ,,De focus in 2015 lag op het brengen van meer entertainment in de pauzes. In vergelijking met de eerdere edities is dit perfect gelukt. Dit willen we in de komende jaren uitbreiden. Het moet een leuk dagje uit worden voor het hele gezin. Om dat te realiseren moeten er vele dingen te ondernemen zijn in de hal. Ondertussen zijn voor het komende evenement de top 40 band Face to Face geboekt voor de vrijdagavond. Op zaterdag de Utlopers. Het geweldige dweilorkest uit Sneek, wat keer op keer Thialf op zijn kop zet, komt. Dj Willem bekend van onder andere de skihut in Rotterdam is het hele weekend aanwezig. Zowel op vrijdagavond als zaterdagavond is er tot in de late uurtjes een grote After Party met live muziek/DJ Willem in de speciaal voor ons gemaakte Ski Hut bruin café. Op zondag ook wel De Familiedag genoemd is er een heuse ballonkunstenaar aanwezig, springkussens, een clown, sminkster en een gratis suikerspin voor de kinderen. Kortom volop activiteit voor jong en oud.”