Hoe help je iemand in een rolstoel?

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Het Vrijwilligerscollege organiseert op 3 november wederom de training voor vrijwilligers over het veilig begeleiden van een cliënt in een rolstoel/rollator. Hoe houd je het voor degene in de rolstoel of achter de rollator en voor jezelf prettig en veilig? Hoe zet je iemand weer recht in de rolstoel? Hoe begeleid je iemand die achter een rollator loopt? Hoe zorg je dat de begeleiding lichamelijk niet belastend voor je wordt?

De training wordt gegeven door een fysiotherapeut en ergotherapeut van ZINN. Beiden zijn werkzaam in woonzorgcentrum De Burcht. De trainers gaan ook in op transfers, zoals het begeleiden van iemand uit de rolstoel naar een gewone stoel of scootmobiel en hoe help je iemand om even te staan? Hoewel transfers meer een taak is van professionals, ontkom je als vrijwilliger niet aan enkele transferhandelingen. Het geleerde wordt gelijk in de praktijk gebracht met een rolstoel en rollator.

De training vindt plaats op donderdag 3 november van 10.00 tot 12.00 uur in De Burcht aan de Van der Duyn van Maasdamweg 250 in Hoogezand. Aanmelden kan via www.kwartierzorgenwelzijn.nl/vrijwilligerscollege of telefonisch 0598-364900.