Op zoek naar kabouters

SLOCHTEREN - Zondag 16 oktober 2016 in het park van de Fraeylemaborg vanaf 11.30 tot 16.00 uur. Het uitgestrekte park achter de Fraeylemaborg heeft een unieke cultuurhistorische aanleg. Zo uniek dat deze aanleg in 1986 beschermd is verklaard door de overheid. Er zijn bijzondere bomen en zeldzame planten, maar in de herfst spelen de paddenstoelen de hoofdrol.

Gemiddeld zijn er meer dan 100 soorten in het park, ook wel het Slochterbos, verspreid over de ruim 20 hectare die het park groot is. Er zijn twee routes uitgezet. De paddenstoelenroute geeft uitleg over de verschillende soorten paddenstoelen die in het park te zien zijn. De route is door middel van bordjes aangegeven zodat u niets hoeft te missen.

De kabouterroute heeft een eigen bewegwijzering en laat kinderen kennis maken met kabouters die tijdelijk in het bos verblijven. De kinderen ontdekken zo leuke wetenswaardigheden over kabouters in een kleiner –voor hen te overzien- deel van het park. Het park van de Fraeylemaborg is gratis toegankelijk.