VV Westerbroek viert jubileum

WESTERBROEK - Op 16 oktober 2016 bestaat de vv Westerbroek 95 jaar. Al in 1906 werd er in Westerbroek gevoetbald , alleen in de eerste jaren nog niet in georganiseerd verband. Pas in 1921 werd de voetbalclub opgericht, eerst onder de naam Sparta, later bleek er elders in Nederland al een club Sparta te bestaan en werd de naam vv Westerbroek.

Westerbroek speelt nu op het sportpark aan de Nevelslaan, in de eerste jaren van het bestaan werd er gevoetbald aan de Bokkelaan elders in Westerbroek.

Naast de seniorenteams heeft Westerbroek ook altijd een bloeiende jeugdafdeling gekend , ook kende de club 25 jaar lang een damesafdeling met zowel senioren als junioren teams. In de lopende competitie speelt Westerbroek met twee seniorenteams in de reserveklasse van het zondag voetbal en kent de club nog een E-en F- 7 tal als jeugdafdeling.

Met de inzet van de vele vrijwilligers en de trouwe sponsoren is Westerbroek een gezonde club waarin presteren in de wedstrijden voorop staat , maar ook de gezelligheid een belangrijke factor is. Westerbroek speelt nog altijd op echt gras en gezien de recente ophef over de kunstgrasvelden is dit misschien wel de basis om het 100 jarig bestaan over vijf jaar als een bloeiende vereniging te kunnen vieren.

Het 95 jarig bestaan wordt door de leden, donateurs en sponsoren gevierd met een feestavond in Oktoberfest stijl, de jeugd maakt een uitstapje naar het attractiepark in Drouwenerzand.