AJC’ers nemen deel aan Friendship Journey USA

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Een delegatie van het dr. Aletta Jacobs College is in de Verenigde Staten om deel te nemen aan de Friendship Journey 2016 ‘Time to change the world’. De organisatie is in handen van de Nativity School in Cincinnati/Ohio en staat in het teken van het kweken van begrip voor andere culturen en tradities en het maken van vrienden.

Van zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober namen delegaties - bestaande uit 10-12 leerlingen en 2 docenten - uit Nederland, Duitsland, Hongarije en Polen deel aan deze week. Samen met de '8th Graders' van Nativity werken ze in multinationale teams aan projecten. De leerlingen verblijven er in gastgezinnen.

In de periode voor de herfstvakantie staat internationalisering op het schoolprogramma: de AJC-leerlingen van de hogere klassen gaan op reis. Op allerlei plaatsen in Europa maken de leerlingen kennis met andere culturen, werken ze aan opdrachten en geven ze presentaties.

De vierde en vijfde klassen havo/vwo vertrokken afgelopen week naar Erfurt in Duitsland en Caen in Frankrijk. In Erfurt bestond het programma onder andere uit een bezoek aan Zoo Leipzig, het concentratiekamp Buchenwald en de Saalfelder Feengrotten. In Caen bestond het programma onder meer uit een bezoek aan de D-Day stranden van Normandië, een stadsbezoek aan Rouen en een excursie naar Mont Saint-Michel. De leerlingen verbleven tijdens de reis in gastgezinnen. De examenklassen van de mavo bezoeken dit schooljaar Denemarken: van woensdag 12 t/m vrijdag 14 oktober verblijven zij in Kopenhagen. De leerlingen van de vierde klassen vmbo gaan van dinsdag 11 t/m vrijdag 14 oktober naar Praag.