Meidenavond over make-up

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Op woensdagavond 19 oktober wordt er door de meiden van jongerencentrum BAAZ, een meidenavond georganiseerd. Een gezellige avond voor meiden uit de gemeente Hoogezand-Sappemeer van 12 tot en met 16 jaar die in het teken zal staan van uiterlijke verzorging.

Veel jonge meiden zijn geïnteresseerd in uiterlijke verzorging en de make up die hierbij wordt gebruikt. Op de meidenavond hebben we daarom een visagiste/ schoonheidsspecialiste uitgenodigd die gaat laten zien hoe je make-up op de juiste manier kunt aanbrengen.

Wat veel meiden niet altijd weten is dat een gezonde voeding bijdraagt aan een natuurlijke verzorging van huid en haar. Daarom worden er lekkere gezonde smoothies gemaakt. Vaak worden foto’s en video’s die we op internet of in magazines zien grotendeels bewerkt en zijn dus niet helemaal echt.

Het blijkt dat meiden die deelnemen aan het meidenwerk de kennis die ze tijdens de activiteiten opdoen vaak toepassen in hun dagelijks leven. Sommige meiden ervaren voor het eerst hoe het is om in een vertrouwelijke sfeer en onder leiding van iemand met ervaring persoonlijke onderwerpen te bespreken. Ze delen de nieuw verworven kennis vaak met vriendinnen, vriendjes en ouders. De meiden van BAAZ komen om de week bij elkaar en samen organiseren ze 4 keer per jaar een meidenavond. Op zo’n avond wordt naast leuke recreatieve activiteiten ook altijd een maatschappelijk thema behandeld welke de meiden zelf bedenken.