Vriendinnen beginnen dansgroep

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Hanna en Bianca zaten op 12 jarige leeftijd in de zelfde majorette groep in Suriname. Niet veel later vertrekt Bianca naar Nederland. Jaren later wanneer Hanna via internet haar liefde van haar leven vindt in Nederland, verhuist ook Hanna samen met twee van haar dochters naar Nederland.

Hanna woont nu enkele jaren in Nederland en mag zich sinds vorige week zelfs officieel Nederlandse noemen. Hanna wilde graag een dansgroep beginnen en kwam per toeval na vele jaren Bianca tegen in de kerk te Hoogezand. Hanna had al enkele dames en heren die interesse hadden en Bianca had de contacten dus nu zijn ze samen begonnen met de multiculturele dansgroep The Unity Power Dancers.

Ze doen hoofdzakelijk Afrikaanse dansen met uiteraard Surinaamse invloeden maar ook anders ideeen zijn welkom. Ze zijn dan nog maar net begonnen ze hebben al enkele optredens gehad bijvoorbeeld voor stichting Tina en tijdens de dag voor de ouderen. Ze oefenen in de wijkcentrum de Badde elke woensdag vanaf 16 uur.