Brievenbussen in Slochteren aangepast

SLOCHTEREN - PostNL past de komende tijd in gemeente Slochteren het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen of verplaatsen we naar plaatsen waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Over de veranderingen is PostNL in gesprek geweest met de gemeente en een lokale vertegenwoordiger van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOB, I(e)derin en LvKK. Samen is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties houden wij rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.

Vanaf 10 oktober 2016 voert Post NL de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Groningen door. In de gemeente Slochteren blijven 15 brievenbussen, verdwijnen 12 brievenbussen en 2 brievenbussen komen er nieuw bij. Op welke locaties brievenbussen blijven, is te vinden via postnl.nl/brievenbus.. De aanpassingen zijn 11 november gerealiseerd.

Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen.