Opa’s en oma’s lezen voor op Bulderschool

HOOGEZAND-SAPPEMEER - De ‘vaders en moeders op het schoolplein’ zijn al lang niet meer altijd de ouders van de kinderen. Steeds vaker komt het voor dat de grootouders zich ook op school laten zien. Vandaag waren er wel heel erg veel opa’s en oma’s in de Nico Bulderschool te vinden.

De school vierde de start van de Kinderboekenweeksamen met opa’s en oma’s van de kinderen. De senioren lazen in de verschillende klassen voor aan de kinderen.En dan blijkt maar weer: opa’s en oma’s zijn keien van voorlezers!

Voor altijd jong! Dat is het motto van de Kinderboekenweek 2016, waarin opa’s en oma’s centraal staan. Speciaal voor de 62ste Kinderboekenweek worden het Kinderboekenweekgeschenk en het Prentenboek van de Kinderboekenweek uitgegeven. Het Kinderboekenweekgeschenk Oorlog en vriendschap is geschreven door Dolf Verroen. Tijdens de Kinderboekenweek wordt het geschenkboek gratis door de boekhandel verstrekt bij besteding van 10 euro aan kinderboeken. De kinderboekenweek duurt nog tot 16 oktober.