Een zwammiddag rond paddestoelen

MUNTENDAM - De vereniging Vrienden van de Heemtuin heeft een verrassend programma voor u! Op zondag 9 oktober ’s middags van 13.00 uur tot 16.00 uur bent u van harte welkom op onze open dag.

In de herfst schieten de paddenstoelen altijd weer als … uit de grond. We verbazen ons steeds weer over de grote hoeveelheden en over de vormenrijkdom. Maar wat is nou eigenlijk het nut van die paddenstoelen in al hun vormen en maten?

Kom 9 oktober naar de heemtuin in Muntendam en de deskundigen van de de Vrienden nemen u die middag mee op een ontdekkingstocht. Ze hebben een demonstratie zelf paddenstoelen kweken op hout; een minitentoonstelling over het leven van de paddenstoelen en rondleidingen voor het hele gezin langs de mooiste zwammen van de tuin.

De kinderen kunnen zich heerlijk uitleven in onze herfstknutselhoek. De horeca staat deze middag geheel in het teken van de schimmige schimmelwereld. Wat dacht u van een broodje paddenstoel of een heerlijke paddenstoelensoep? Kinderen gaan hun eigen tentoonstelling inrichten, door van schoenendozen sfeervolle herfst (kijk) dozen te maken. Deze omgetoverde schoenendozen, kunnen worden ingeleverd tot vrijdag 7 oktober 12.00 uur . De mooiste en origineelste worden beloond met een prijs.