Zonnebloem Slochteren viert jubileum

SLOCHTEREN - Afgelopen zaterdag 1 oktober heeft de Zonnebloem afdeling Slochteren samen met 120 gasten hun 40 jarig jubileum gevierd in de Ruitenvelder te Froombosch. Om deze feestelijk middag kracht bij te zetten was Jaap Nienhuis uitgenodigd om leuke anekdotes te vertellen. Dit heeft hij weer op een bijzonder leuke en innemende wijze gedaan.

Wia Buze verzorgde de muzikale invulling met technische ondersteuning van haar Hans. De gasten hebben zichtbaar genoten van haar optreden, een enkeling moest een traantje wegpinken tijdens de liedjes van Wia.

Omroep Max had voor iedereen een goodiebag beschikbaar gesteld met o.a. een lampje, een pen, de complete dvd-serie van dokter Deen en een cd met de Muziek uit de jaren Vijftig”. Ook De Zonnebloem Slochteren had zelf een Snuusterpuut samengesteld met allerlei snuisterijen aangeboden door lokale bedrijven. Eveneens voor de verloting waren er prachtige prijzen te winnen die beschikbaar zijn gesteld door lokale bedrijven.

Na het feestelijke gedeelte was er ter afsluiting van deze middag voor iedereen nog een stamppotbuffet. Dit viel letterlijk en figuurlijk goed in de smaak. De Zonnebloemgasten waren zichtbaar ontroerd en dankbaar voor deze geweldige middag. Mede door de gulle gevers en tal van vrijwilligers hebben de gasten een schitterende middag beleefd. Er werden weer vele mooie sociale contacten gelegd.

De Zonnebloem is een landelijke vereniging met ruim 1300 lokale afdelingen die zich inzetten voor mensen met een lichamelijke beperking door ziekte, leeftijd of handicap. Omdat voor hen meedoen met de maatschappij niet meer vanzelfsprekend is biedt De Zonnebloem een mogelijkheid in de vorm van ontspanning en persoonlijke aandacht.