Een nacht buiten slapen voor straatjongeren

Noord-Nederland - Vrijwillig een nachtje slapen in een krot of kartonnen doos. Wie doet nou zoiets? Zaterdag brachten ongeveer twintig jongeren van PKN gemeente Niekerk, Oldekerk en Faan de nacht door in zelfgebouwde krotten van karton en plastic.

Voor veel jongeren in de wereld is op straat leven de keiharde realiteit. Door een nacht buiten in een krotje door te brengen wilden de jongeren ervaren hoe het is om geen normaal dak boven je hoofd te hebben. De opbrengst van deze actie gaat naar Stichting Tear die straatjongeren een beter leven probeert te geven.

Krotjes

Jessica, Johan en Jur hebben meegedaan aan de actie en vertellen over hun ‘Nacht Zonder Dak’: ‘We deden mee om geld op te halen voor straatjongeren, maar ook omdat het gewoon leuk is. Het bouwen van de krotjes vonden we het allerleukste!’ De actie was een succes. Er werden leuke dingen gedaan zoals de krotjes bouwen en versieren, bij het kampvuur zitten, maar er werd ook gesproken over armoede. Vanaf ongeveer twee uur ’s nachts werd er ook echt geslapen in de krotjes. ’s Ochtends was het vroeg op staan, want alle krotten moesten weer afgebroken worden. Na het afbreken ging de jeugd richting de kerk om te ontbijten samen met andere gemeenteleden. Hier konden de ervaringen van de afgelopen nacht meteen worden gedeeld. Met deze ‘Nacht Zonder Dak’ haalden de jongeren maar liefst 1300 euro op voor straatjongeren in Bolivia, Kenia en India.