Kielzog bol van accordeonmuziek

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Adri Kruijer presenteert op zondag 9 oktober de 22e editie van het Internationaal Accordeon Festival Hoogezand- Sappemeer in theater het Kielzog aanvang 13.00 uur. Men kan spreken van een uniek evenement in Nederland. Diverse topaccordeonisten uit binnen- en buitenland die ook ooit de Coupe de Mondiale hebben gewonnen hebben inmiddels hun medewerking verleend en ieder jaar is het een groot feest.

Dat het accordeon leeft blijkt wel uit het feit dat de liefhebbers uit alle windstreken komen en komen er fans uit Duitsland en België om het evenement bij te wonen. Top-accordeonisten uit Frankrijk, Servië en uit Nederland zullen voor u een geweldige show brengen met veel entertainment.

Wat dacht u van de grootmeester uit Frankrijk, Ludovic Beier? Hij trad op met diverse grootheden in Amerika, Frankrijk, Japan etc. In zijn eigen land werkte hij mee tijdens een festival van de 100 e geboorte dag van Django Reinhardt. In 2005 kreeg hij de grote Gus Viseur prijs en heeft de titel King of the Accordion.

Ook Stanislav Jusufovic uit Servië is te bewonderen. Zijn bekendheid verwierf hij onder meer door optredens tijdens de uitmarkt in Amsterdam en heeft ook diverse prijzen gewonnen. Het Accordeonduo de Frontaliny uit Amsterdam zijn bezig met het geven van één van hun laatste concerten.

Zij staan al meer dan 50 jaar op het podium en hebben opgetreden met diverse grootheden in de muziekwereld. Via internationale agenten speelden zij veel in Duitsland met o.a. Rudolph Schock, Iwan Rebroff, Karel Gott en vele anderen. Zij zullen het festival afsluiten met een geweldige show met o.a. evergreens, het Hollandse levenslied en wereldmuziek.

Die Jungen Tiroler Teufel met Jasper Wiegers (14 jaar) op de Steirische harmonica en Wesley van Os (12 jaar) opdrums zijn ook te gast. Zij laten u genieten met Harmonicaklanken uit Duitsland en Oostenrijk in hun originele lederhose… Accordeonist Eltjo Kooi uit Finsterwolde krijgt de mogelijkheid om zijn kunsten te vertonen tijdens dit evenement. Ieder jaar besteedt Adri Kruijer aandacht aan aanstormend talent. Hij zal voor u herkenbare muziek ten gehore brengen.