‘Bloemert moet af van duf imago’

MIDLAREN - ,,Het belangrijkste is dat we ons etablissement behandelen als onze eigen huiskamer. Mensen moeten zich hier thuis voelen. Als men een avond bij ons te gast is moet men zich welkom voelen, genieten en met een goed gevoel weer naar huis gaan. Als je zelf ergens gaat zitten wil je ook kunnen relaxen”, zegt Rosy Gras.

Albert Gras heeft een eigen evenementenbureau, was voorheen oprichter en net geen 25 jaar zanger van de band Melrose en is momentel bandleider / zanger van de door hem opgerichte feestband Papa di Grazzi waarmee hij op de grotere feesten en festivals van Nederland speelt. Wanneer Albert met Papa di Grazzi op tour is, is Rosy op de zaak. ,,Op deze manier is er altijd een van ons aanwezig’’, aldus Albert. Daarnaast runt Albert twee evenementenbureaus waaronder Topbands.nl.

,,Maar dit is meer winterwerk en dan zal het op het Paviljoen wat rustiger zijn dus het sluit mooi op elkaar aan. Daarnaast neemt onze zoon Jeroen het stokje van het boeken steeds meer over, heeft hier ook zijn opleiding voor gevolgd dus voor hem niet vreemd en kan er eventueel ook vanuit het kantoor van Paviljoen de Bloemert gewerkt worden’’, zegt Albert, die er direct aan toevoegt ook geen persoon te zijn om de hele dag achter de computer te zitten.

De regio is Albert en Rosy Gras niet geheel onbekend. ,,Ik heb hier 40 jaar geleden zeilles gehad en heb hier als puber mijn eerste sneeuw-witje gedronken.”

Het echtpaar weet ook dat paviljoen De Bloemert niet een heel goede naam had maar het is dan ook een moeilijke tijd voor de horeca. ,,Doe het eerst maar eens’’, zegt Gras, ,,maar we hebben er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen met het Paviljoen. We hebben daarom de boel eerst eens flink opgefrist en het hoogst nodige verbouwd. Het restaurant is opgeschilderd en voorzien van nieuwe meubels. We hebben het terras en de tuin aangepakt. En een schuurtje op het terrein hebben we omgebouwd tot een barbecuehuisje. Hier kan men ‘s zomers en ’s winters barbecueën. In het huisje kunnen wel 25 tot 30 man”, zegt Gras die hiermee aangeeft dat het paviljoen niet alleen meer van mei tot oktober is geopend, maar vanaf nu het hele jaar.