Bruggenleed

HOOGEZAND/ZUIDBROEK - Bruggenleed, vandaag in Zuidbroek en Hoogezand. De brug over het Winschoterdiep bij Zuidbroek in de richting Assen kon donderdag kan alleen handmatig bediend worden voor het vaarverkeer omdat de motor die de brug aandrijft ontvreemd is. Donderdag wordt een nieuwe motor gemonteerd. Vanaf 10.00 uur morgenochtend moet verkeer op de N33, komend vanuit de richting Delfzijl, rekening houden met vertraging en een omleiding.

Het handmatig opendraaien van de brug voor de scheepvaart kost ongeveer 60 tot 75 minuten. Vanavond tussen 19.00 en 20.30 uur wordt de brug geopend voor de schepen die gebruik maken van het Winschoterdiep. Het verkeer vanuit Delfzijl kan dan niet over de brug rijden en wordt omgeleid.

Morgen zal de nieuwe motor worden gemonteerd. Vanaf 10.00 tot 12.00 uur zal de brug, als gevolg van het inregelen van de nieuwe motor, worden geopend. Mogelijk is de brug ook morgenavond tussen 19.00 en 20.30 uur gestremd. Het verkeer vanuit Delfzijl wordt dan omgeleid.

Ook in Hoogezand was er een probleem met een brug. Op woensdagmiddag 28 september heeft, vermoedelijk, een trucker de slagboom van de Zwedenbrug in Hoogezand geramd en is hierna doorgereden. De ophaalburg werd bediend toen de veroorzaker de slagboom kapot reed. Het scheepvaartverkeer is hierdoor stil komen te liggen, totdat de slagboom gerepareerd is. Politieagenten zijn ter plaatse om het verkeer te regelen.