Lokfietsen op station

HOOGEZAND-SAPPEMEER - De politie en de gemeente van Hoogezand-Sappemeer zet lokfietsen in in de strijd tegen fietsendieven. Uit recente aangiftecijfers blijkt dat er, vooral bij het station, het afgelopen jaar nog steeds veel fietsen zijn gestolen. Er is wel een daling te zien in deze cijfers ten opzichte van voorgaande jaren, maar de politie is nog niet tevreden.

Omdat het aantal fietsendiefstallen hoogt blijft, willen zowel de politie als de gemeente wederom aandacht vragen om fietsendiefstallen tegen te gaan. De politie zal daarom de komende tijd zich blijven inzetten om de diefstallen terug te dringen. Er zullen controles worden gehouden en daar waar nodig tips en advies worden gegeven hoe het fietsendieven een stuk lastiger gemaakt kan worden. Bijvoorbeeld hoe een fiets goed wordt afgesloten en waar je op moet letten bij de aanschaf van een tweedehands fiets. Ook wordt er op straat en bij de scholen regelmatig gecontroleerd op de aanwezigheid van gestolen fietsen en zal de politie lokfietsen inzetten.

Met deze controles en extra oplettendheid van der burger hopen politie en gemeente de fietsendiefstallen verder terug te dringen. Geef fietsendieven geen kans en bel 112 bij een heterdaad diefstal of 0900 8844 bij een verdachte situatie.