Conflict rond Westerhave escaleert

SLOCHTEREN/VEENDAM - Het is al een poos onrustig rond het complex Westerhave in Wildervank. Recent werd het pand overgenomen door Havos Onroerend goed B.V. uit Slochteren van Zorggroep Groningen. Bij Havos vinden ze dat ze zijn bekocht met het pand, nu het pand bewoond blijkt te zijn door lieden die voor aanzienlijke overlast zorgen.

Havos Onroerend Goed legt beslag op de onroerende zaken en de banktegoeden van Zorggroep Groningen. De koper voelt zich behoorlijk misleid door de Zorggroep, met betrekking tot de aankoop van het Zorgcomplex Westerhave te Wildervank. In een verklaring schrijft Havos: ‘Gebleken is, dat de Zorggroep in plaats van ouderen, het complex in zeer korte tijd gevuld heeft met diverse huurders van ieder pluimage (jongeren, mensen met financiële problemen en zelfs ex-gedetineerden). Recent is er een behoorlijk probleem geweest met een ex-gedetineerde, die voor aanzienlijke overlast heeft gezorgd in het complex en in de omgeving. Met veel moeite heeft Hávos dit weten op te lossen.

De Zorggroep heeft geen juiste opgave verstrekt van de huurders in het complex. Tevens is totaal geen screening huurders geweest. Met het ‘volstoppen’ van de woningen heeft Zorggroep Groningen getracht een betere koopsom te realiseren, aldus Havos. De advocaten proberen de kwestie te beslechten.