Psychologe presenteert boek

HOOGEZAND - In 2014 legde psycholoog en trainer Wendy van Mieghem haar goedlopende psychologenpraktijk ervoor stil: haar boek. Zaterdag 1 oktober is het eindelijk zover: dan presenteert Van Mieghem na 9 jaar haar debuut ‘De wijsheid achter emotie en gevoel’ in de Gorechtkerk in Haren.

Dit boek neemt je mee naar de wijsheid die achter je emoties en gevoelens te ontdekken is. Het ontrafelt laag voor laag de menselijke natuur, met z’n instincten, emoties, gedachten en inspiratie. Je bent geneigd weg te lopen van je emoties en gevoelens, of je ertegen te verzetten. Inzicht krijgen in waarom je wegloopt voor emoties en pijn, helpt om ze alsnog toe te kunnen laten. Dingen kunnen hierdoor op hun plek vallen. En dat geeft rust.

Van Mieghem is in Hoogezand geboren en getogen maar woont en werkt nu in Harkstede. Ze verzorgt daarnaast regelmatig trainingen in het Noordlaarderbos. Het boek is zeer positief ontvangen. Zo schrijft Jaap Dijkstra, voormalig wethouder van de gemeente Groningen: ‘Wendy heeft op een bijzondere en uitermate toegankelijke manier de psyche van de mens tot de kern afgepeld. Dit doet zij systematisch, in de volle breedte met wijsheid en diepgang, wat het lezen tot een boeiende en inspirerende reis maakt.’

De boekpresentatie begint om 14 uur. De toegang is gratis; consumpties zijn voor eigen rekening. Na afloop kunnen bezoekers het boek kopen en laten signeren door de auteur en de illustrator.