Goed begin Schanspop

SIDDEBUREN - De kop is eraf voor de laatste van dertig keer Schanspop. Het eerste weekend was het meteen een drukte van belang in en om het festivalterrein.

Het begon vrijdag met een groots vuurwerk en een revival van de jaren 90. Zaterdag zorgde de Sibboerster Festivaldag met zijn gevarieerde aanbod voor een volle feesttent. Het programma bood na een reünieconcert van Plat voor elk wat wils met The Kik, Frank Boeijen, Bökkers en Old Ni-js. Rowwen Hèze was een prima afsluiter.

Op donderdag 29 september gaat Schanspop 2016 verder met optredens van Die Tolle Leute en Papa di Grazzi. Speciaal ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van Schanspop is de toegang deze avond gratis.

De Zeeuwse band Racoon staat op vrijdag 30 september op het podium in de feesttent in Siddeburen, evenals zanger- en multi-instrumentalist Jett Rebel. Schanspop wordt op zaterdag 1 oktober afgesloten met de traditionele Sibboerster Feestavond, met optredens van Hollands Verdriet, Arjen Boltjes, André Hazes jr. en niemand minder dan Frans Bauer.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Switters Warenhuis aan de Hoofdweg 136 in Siddeburen en online via www.schanspop.nl.