Kinderen in de hoofdrol bij de Fraeylemaborg

SLOCHTEREN - In Oktobermaand Kindermaand staan kinderen bij de Fraeylemaborg in de hoofdrol en zijn er allerlei leuke activiteiten. Op zondag 2 oktober kunnen kinderen zelf een insektenhotel maken. Ook krijgen ze van alles te horen over het leven van bijen. Er is een imker aanwezig die van alles gaat vertellen over bijen, de gang van zaken in een bijenkorf en hoe het werkt met die heerlijke honing.

Deze bijen-activiteit is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar en is vrij toegankelijk. Het gebeurt in de Oranjerie op het voorterrein en duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Een week later, op zondag 9 oktober, is er speciaal voor kinderen een Molenwandeling van de Fraeylemaborg naar de Fraeylemamolen. Onderweg zijn er leuke quizvragen en daarna legt de molenaar uit hoe de molen werkt. Voor kinderen is de wandeling gratis, volwassenen betalen euro 3,-. De start is om 13.30 uur bij de museumwinkel.

Op zondag 16 oktober is de Paddenstoelentocht uitgezet in het park, met tevens de Kaboutertocht voor jongere kinderen. Dit evenement duurt van 11.30 tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

Alle zondagen van oktober kunnen kinderen tot 12 jaar gratis de borg en koetshuis bekijken. Er is een speurtocht beschikbaar en je kan je verkleden als prins of prinses. Ook kan je in het park een fotospeurtocht langs de Follies (grappige gebouwtjes) maken.