Harry Niehof in ‘t Keerpunt

SPIJKERBOOR - De Groninger troebadoer Harry Niehof staat met zijn voorstelling ‘Café op driefklaai’ op zondagmiddag 2 oktober in café te Keerpunt in Spijkerboor. Het optreden begint om 16 uur en de entrée bedraagt 10 euro.

‘Café op driefklaai’ is het verhaal van het café Niehof in Middelstum. Bij Café Niehof gaat het rond de stamtafel meer om sterke verhalen dan om sterke drank. Dat was al zo toen pa Niehof rond 1960 de tapkast beheerde, en dat is opnieuw zo nu zoon Harry het café op het podium in liedjes en verhalen weer tot leven wekt. De situatie is wel anders: in 1959 werd het gas ontdekt en zouden we allemaal schathemelrijk worden, in 2016 zijn er aardbevingen als gevolg van de gaswinning.

Liefde, lijden, het leven in onzekere tijden; hij bezingt het zoals vanouds in het Gronings, zichzelf begeleidend op de gitaar in zijn kenmerkende fingerpickingstijl. Het Dagblad schreef over café op driefklaai dat Niehof ‘trots mag glimmen als een keutel in de moaneschien’. En over de cd, die vier sterren kreeg: ‘we doen nog een rondje’.