Djura Tjoelker uit Sappemeer is Miss Noord Nederland

RODEN - De nieuwe Miss Noord Nederland is gekozen. Van 57 kandidaten mochten 13 dames aan de spannende finale meedoen. Djura Tjoelker mag zich een jaar lang Miss Noord Nederland noemen.

In drie daverende ronden presenteerden de missen-in-spé zich, voor een overvolle en zeer gezellige feesttent, op het terrein van de Jaarbeurs van het Noorden in Roden. Om de lat nog niet direct op het hoogste niveau te leggen, werd begonnen met de vrijetijdskleding-ronde. Daar werden de dames gelijk getrakteerd op een mooie broek van “Only” en schoenen van Molenkamp Schoenmode in Roden.

Tijdens de tweede ronde gaven de schoonheden zich bijna letterlijk bloot aan het, in grote getalen, aanwezige publiek. De bikinironde was een feit. Intersport Superstore in Roden had de jonge dames voorzien van beeldige en soms een tikkeltje sexy bikini’s van O’Neill die, door de menigte, met vol enthousiasme werden ontvangen.

Het werd er allemaal niet makkelijker op voor de vijf-koppige jury die bestond uit: Alfred Oosterman (voorzitter), Erik Veenstra, Dennis Brakema (NDC Mediagroep/Roder Journaal), Ellen Vorenkamp en de winnares van vorig jaar Manon Broersma uit Norg.

Als laatste, maar zeker niet de onbelangrijkste ronde, werd van de dames zelf enig initiatief verwacht. De jurken voor deze galaronde moesten zelf worden gekozen. En dat was ze goed gelukt. Een voor een liepen de dertien prinsesjes over de catwalk en ook hier werd de chorografie, van de openingsdans, verzorgd door Patricia Filgueira.

Na kortstondig juryberaad nam presentator Peter van der Linde voor de laatste keer het woord om, de in spanning verkerende missen, te verlossen. De derde plaats en second runner up is gewonnen door Anne Koet, 22 jaren jong en woonachtig in Heerenveen.

Tweede en first runner up is geworden Yvonne Laanstra, 24 jaar uit Franeker. De Miss Noord Nederland 2016 komt uit Sappemeer, ze is 18 lentes jong en luistert naar de naam Djura Tjoelker. Zaterdag rijdt het 'supertrio' mee in de Rodermarktparade. (Foto's: Koen Prins - Opdefoto.com)