Hoe werkt de lokale politiek?

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Hoe werkt de lokale politiek nou precies? Hoe krijg je als maatschappelijke organisatie invloed op de politiek-bestuurlijke besluitvorming? En wat moet je doen om besluiten van de gemeente te beïnvloeden? Het Vrijwilligerscollege organiseert op 28 september de training ‘Inzicht in politieke besluitvorming’. De training wordt verzorgt door wethouder Peter Verschuren.

Voordat Peter Verschuren wethouder werd in Hoogezand-Sappemeer was hij eerder actief als wethouder, raadslid en actievoerder in Groningen. Vanuit zijn jarenlange ervaring geeft Verschuren inzicht in de gang van zaken binnen de gemeente. De training is bedoeld voor alle maatschappelijke organisaties en verenigingen. Deelnemers krijgen tips en trucs mee om invloed uit te oefenen op gemeentelijke beslissingen.

De training vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur in Wijkcentrum De Kern aan de Rembrandtlaan 72A in Hoogezand (zaal 3). Er zijn geen kosten aan de training verbonden, maar aanmelden is wel vereist en kan via www.kwartierzorgenwelzijn.nl/vrijwilligerscollege.