Waarom tennis? Zoek dat uit bij Kalkwijck

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Tennis is de tweede sport van ons land. Ruim 700.000 Nederlanders staan regelmatig op de tennisbaan. En dat is niet zo gek want iedereen kan leren tennissen. De sport is flexibel in te passen in je leven, goed voor je gezondheid en geschikt voor alle leeftijden. Iedereen kan het leren. Ook als je geen toptalent bent, kun je veel plezier beleven op de tennisbaan. Er zijn competities en toernooien voor alle niveaus en je bent nooit te oud om te starten. Kom maar eens kijken op de banen of in de hal van bijvoorbeeld LTC De Kalkwijck.

Je kunt zelf kiezen wanneer en hoe vaak je wilt spelen. Sommigen staan zeven dagen per week op de baan, anderen één keer. Wil je overdag of ’s avonds? Competitie spelen of recreatief tennissen? Het kan allemaal!

Onderzoek van de International Tennis Federation (ITF) in samenwerking met de KNLTB wijst uit dat in vergelijking met normaal actieve mensen, tennissers; slanker zijn, meer uithoudingsvermogen hebben (en daardoor minder risico lopen op hart- en vaatziekten), meer ‘goede’ cholesterol (HDL) hebben, sterkere botten en spieren hebben, een betere conditie hebben. Er komen bij tennis weinig blessures voor.

Tennis is een sport voor jong en oud. Sporten is vooral gezond als je het je hele leven blijft doen. Nu leren tennissen, daar heb je dus de rest van je leven plezier van! Bij LTC De Kalkwijck spelen bijvoorbeeld ouderen van ruim 80 jaar maar ook kinderen van 6.

Naast gezondheid is natuurlijk ook gezelligheid belangrijk. LTC De Kalkwijck organiseert regelmatig activiteiten zoals toernooien in de zomer en met kerst, toss-avonden voor alle niveau’s, tenniskidz voor de jeugd. En dat allemaal op een prachtig tennispark met een heel gezellige kantine en een geweldig terras. En voor nog meer gezelligheid kun je natuurlijk zelf actief worden.

Wil je meer weten? www.kalkwijck.nl