Drukkers vertellen hun verhaal zelf

WESTERBROEK - Online drukkerij Reclameland uit Westerbroek is vanaf maandag dagelijks te zien op de zender RTL 4. Enkele maanden lang maakt een televisiespot deel uit van een grootse reclamecampagne genaamd Druk met drukwerk. Opvallend is dat Reclameland niet op zoek is gegaan naar acteurs, maar medewerkers de show stelen in vier verschillende commercials.

Hiermee wil de online drukkerij benadrukken dat zij volledig zelf drukken in tegenstelling tot de online concurrenten. Drukkers Willem Vaatstra uit Bedum en Stadjer Hans Jensma schitteren samen in één van de spotjes.

De medewerkers van Reclameland verzorgen zelf het drukwerk voor de klant. ,,Logisch dus dat onze eigen medewerkers het gezicht van de campagne vormen”, aldus eigenaar Wouter Haan. ,,De mensen die te zienzijn in de commercials zijn tenslotte ook de mensen die voor onze klanten aan de slag slaan. Zo drukken Willem en Hans al jaren bij ons drukwerk als folders, briefpapier en visitekaartjes.” Drukker Willem: ,,Normaal sta ik achter de pers, nu voor de camera. Even iets anders, maar ontzettend leuk om een keer mee te maken. Een unieke ervaring.”

Iedere medewerker draagt op z'n eigen manier een steentje bij aan het succes van Reclameland. Haan heeft er dan ook geen moment aan gedacht om acteurs in te zetten. ,,Wie kan ons verhaal nu beter vertellen dan wij zelf? Hans had zelfs al enige ervaring met acteerwerk. Zo vervulde hij een grote rol in onze eigen video over de aanschaf van onze nieuwste drukpers. En met succes, want de video werd zelfs wereldwijd gedeeld. En Willem? Die doet het gewoon altijd goed voor een camera. Hans en Willem zijn twee gezellige mannen die altijd in zijn voor een lolletje. Dat zie je ook in hun commercial”, zegt Haan.