Ouders exposeren

HOOGEZAND - Het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand is een Cultuurschool. Leerlingen uit alle sectoren maken kennis met kunst en cultuur en worden gestimuleerd op dit gebied ook hun talenten te ontdekken en in de praktijk te brengen.

Naast leerlingen worden ook ouders van leerlingen in de gelegenheid gesteld hun werk te exposeren in het dienstencentrum van de school. Onder de titel 'Beestenboel' is donderdagmiddag de expositie van Tetdy Stol, moeder van Ewout uit havo-3 en Janne uit havo-5, geopend.

De opening werd verricht door de kunstenares zelf in samenwerking met teamleider bovenbouw havo/vwo Frank Dost. Dit deden zij door het schilderen van een portret van Aletta Jacobs (zie foto). De aanwezige gasten werd tijdens de feestelijke opening gevraagd het schilderij verder in te kleuren. Het resultaat aan het eind van de middag was een kleurrijk werk, een portret van Aletta met o.a. roze haren dat een vaste plaats zal krijgen in de Aletta Jacobs Zaal van de school.

Tetdy Stol is een veelzijdige kunstenares, zij maakt beelden en schilderijen, collages en mozaïeken. In verschillende stijlen en van verschillende materialen. De inspiratie haalt ze uit alles om haar heen. Een landschap, lichaam, sfeer, vorm of kleur. Veel geeft aanleiding voor een nieuwe creatie. Daarbij probeert ze de eenvoud te bewaren en de pure kant van een object te laten zien. De variatie in het dierenrijk is voor Tetdy duidelijk een grote bron van inspiratie. Zij selecteerde uit haar werken een bonte verzameling van beesten voor de tentoonstelling in het dr. Aletta Jacobs College: verschillend van vorm, grootte en uitbeelding, maar stuk voor stuk met een eigen kop en karakter.