Geslaagd tennistoernooi LTC De Kalkwijck

HOOGEZAND - Voor de zevende keer werd door de LTC De Kalkwijck het jaarlijkse Kalkwijck Open 17+ georganiseerd. De tennisvereniging kan terugkijken op een goed verlopen en gezellig toernooi, met veel deelnemers en supporters.

Bijna 170 tennissers vanuit de hele regio, enkelen zelfs van ver daarbuiten, hadden ingeschreven voor dit officiële KNLTB toernooi en speelden in totaal circa 220 wedstrijden. Er worden bij de Kalkwijck Open relatief veel partijen gespeeld, omdat uit de poules niet alleen de winnaars doorgaan, maar ook de nummers 2. Meer tennisplezier dus en dat wordt gewaardeerd door de deelnemers. Door de vele wedstrijden werd zelfs 2 dagen eerder met het toernooi gestart. De sfeer was het hele toernooi erg gezellig, met als hoogtepunt op de vrijdagavond live on stage DJ Jack Koning. Het was de hele week perfect tennisweer, maar In het finaleweekend viel er wat regen en werden enkele partijen gespeeld op de binnenbanen. Ook werd uitgeweken naar de banen van TV de Stirum. Er werd door de deelnemers met grote inzet sportief gestreden. Bezoekers en supporters genoten van een groot aantal spannende partijen. Op de finaledag waren ook alle sponsoren van LTC de Kalkwijck uitgenodigd en was er voor hen een leuk programma. Onder leiding van en met een toelichting van Esther Baptist lieten de jeudspelers Nina en Tygo Nieland zien hoe je tegenwoordig de tennistechniek leert.

Het toernooi werd mede een succes door de goede samenwerking met buurvereniging TV De Stirum, de inzet van de vele vrijwilligers van de LTC De Kalkwijck, in het bijzonder barman John Kleine en zijn crew, en niet te vergeten van de sponsoren. Zo kregen alle deelnemers een Herbalife-sportdrank met professionele toelichting van Ingrid Engelhart, stelde Albert Heijn dagelijks fruit beschikbaar voor de sporters, stelde keurslager Geert Smit 600 vleeshapjes beschikbaar op de finaledag en liep de toernooileiding er herkenbaar en netjes bij in polo's van Sport-Inn Nijeboer. Voorzitter Martin Vermeend bedankte de toernooileiding met zonnebloemen van Bloemenshop Van der Laan.

De winnaars van de spannende finalewedstrijden in de 15 onderdelen zijn geworden Marco Snijder in HE5, Martijn Kanning en Jordy Kremer in HD5, Jordy Kremer en Daphne Wollinga in GD5, Peter Heller in HE6, Lisanne Steen in DE6, Friso en Marco Snijder in HD6, Joyce Dekker en Ingrid Engelhart in DD6, Jeroen Klein en Anita Giezen in GD6, Bart van Daalen in HE7, Jan Minnaard en Jack Schoonveld in HD7, Fred Oldenburger en Francis Meijer in GD7, Ilona Hummel en Iris Jonker in DD7, Jacob Woltjes in HE8, Serge Danoe en Kelvin Kasto in HD8 en Erik Freerks en Jacqueline Dankers in GD8. Aan alle winnaars en verliezende finalisten werd door de toernooileiding een prijs uitgereikt.

LTC De Kalkwijck organiseert in december weer het jaarlijkse Open Kersttoernooi.