Zeven scholen gesloopt, twee nieuwe kindcentra

HOOGEZAND-SAPPEMEER - De gemeente Hoogezand-Sappemeer is van plan om twee nieuwe kindcentra te bouwen. In deze kindcentra zitten meerdere scholen onder één dak. Zeven schoolgebouwen kunnen daardoor gesloopt worden. Alle overige scholen, behalve de school in Kiel-Windeweer, worden aardbevingsbestendig gemaakt.

De schoolbesturen hebben meegedacht over de nieuwe scholen. Zij zijn het eens met de plannen van de gemeente. De NAM en het Rijk betalen mee aan de nieuwe scholen en het aardbevingsbestendig maken van scholen. Er is bovendien extra geld om de bestaande scholen te verbeteren, zodat daar in de toekomst ook goed onderwijs gegeven kan worden.

Wethouder Erik Drenth: ,,Veel scholen in onze gemeente zijn aan vernieuwing toe. Ik heb vaak van ouders gehoord dat ze graag een nieuwe school willen, of de huidige school wel een opknapbeurt kan gebruiken. Nu kunnen we dat eindelijk doen.”

Op de plek van De Schakel komt een nieuw gebouw voor de Majellaschool, de Hoeksteen, de Tweemaster en de Schakel, met een gymzaal en plek voor een kinderdagopvang. In Woldwijck zoeken we nog een plek waar De Nico Bulderschool, de Zwaaikom en het Ruimteschip onder één dak kunnen.

Het nieuwe kindcentrum Vosholen maakt de gemeente iets groter, zodat de Theo Thijssenschool in Boswijk dicht kan. De andere scholen worden verstevigd en verbeterd. De bouw of de versteviging van alle scholen moet in 2021 klaar zijn. De plannen gaan pas door als de gemeenteraad en de medezeggenschapsraden akkoord gaan.