BulderBieb valt in de smaak bij leerlingen

HOOGEZAND-SAPPEMEER - De kinderen van de Nico Bulderschool keken hun ogen uit in de nieuwe schoolbibliotheek die donderdagmiddag officieel werd geopend door wethouder Drenth. De nieuwe Bibliotheek op School in de Nico Bulderschool aan de Zonneweg werd volledig ingericht door enkele enthousiaste vrijwilligers van de Nico Bulderschool.

Dit deden zij in nauwe samenwerking met medewerkers van de bibliotheek in Hoogezand. Jannie, Mina, Jannie en Roel lieten alle boeken door hun handen gaan. De boeken werden gescand voor opname in het nieuwe digitale uitleensysteem maar ook het meubilair en zelfs de kunst aan de muren werd door de vaste vrijwilligers verzorgd.

De Bibliotheek op School is een gezamenlijke aanpak van de bibliotheek, de school en de gemeente. Doelstelling is het vergroten van het plezier in lezen en daardoor verbeteren van de taal-, lees- en informatievaardigheden van kinderen. De Bibliotheek op School omhelst heel wat meer dan een schoolbibliotheek; juist de structurele aandacht voor leesbevordering, leesplezier en mediawijsheid dragen bij aan het succes van het programma.

Leren begint bij lezen. Wie kan lezen en teksten begrijpt, kan kennis verwerven en zich ontwikkelen. Kinderen die plezier hebben in lezen, lezen meer en behalen daardoor betere schoolresultaten. Vrij lezen heeft een bewezen positief effect op woordenschat, spelling, grammatica, begrijpend lezen en schrijven. Door bijvoorbeeld 15 minuten per dag in een boek te duiken, leert een kind 1.000 nieuwe woorden per jaar. Een goede schoolbibliotheek zorgt ervoor dat alle kinderen de kans krijgen om leeskilometers te maken.

De BulderBieb heeft nu een goede collectie boeken in een aantrekkelijke schoolbibliotheek. Alle leerlingen worden lid van de BulderBieb. En de enthousiaste vrijwilligers? Hebben die nu ook eindelijk tijd voor een goed boek? Nee hoor! Zij zijn druk met het plannen van allerhande leuke leesactiviteiten voor de kinderen in hun eigen BulderBieb.

De Kinderboekenweek, begin oktober, staat alweer voor de deur! En één ding is zeker: Het thema van deze kinderboekentiendaagse Voor altijd jong! geeft reden voor weer een leesfeest op de Nico Bulderschool.