Techniekpromotor met pensioen

HOOGEZAND - Donderdagmiddag 1 september heeft het Aletta tijdens een druk bezochte receptie afscheid genomen van Sieme Timmerman. Sieme heeft zich 34 jaar in diverse functies – docent techniek, examensecretaris, decaan, teamleider en techniekpromotor – verdienstelijk gemaakt voor het dr. Aletta Jacobs College (voorheen SBHS).

Hij heeft zich al die jaren met hart en ziel ingezet voor het techniekonderwijs en de leerlingen in het vmbo. De school heeft dankbaar gebruik gemaakt van zijn jarenlange ervaring en passie en hem tijdens de laatste jaren van zijn loopbaan aangesteld als techniekpromotor.

Onder zijn leiding is de BOTHS-week – een samenwerking tussen het Aletta, het basisonderwijs, de gemeente en het bedrijfsleven – al voor de vierde keer georganiseerd. Daardoor hebben inmiddels 2200 leerlingen van het basisonderwijs op een educatieve en leuke manier kennis kunnen maken met techniek en wetenschap. Ook is er bijvoorbeeld in samenwerking met de Odd Fellows afgelopen jaar voor het eerst de ‘Gouden Handen Award’ uitgereikt aan de vmbo-leerling techniek met de beste resultaten. En heeft hij zich in diverse netwerken ingezet voor de landelijke vernieuwing in het vmbo met onder andere als doel praktijkvakken beter te laten aansluiten op de regionale arbeidsmarkt.

Sieme kan nog niet helemaal afscheid nemen van zijn passie: de techniek. De komende twee jaren blijft hij daarom actief als consulent regio noord voor het consortium voor beroepsonderwijs.