Gratis reanimatie-estafette Hoogezand

HOOGEZAND - Een reanimatie kan van cruciaal belang zijn voor het overleven van en hartstilstand. Op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober organiseert Groningen HartVeilig (GHV) daarom een reanimatie-estafette voor alle inwoners van Hoogezand en omstreken die zich als burgerhulpverlener aan willen sluiten bij het alarmeringsnetwerk HartslagNu.

Tijdens deze estafette leren deelnemers in één weekend reanimeren en hoe dit in de praktijk gebruikt kan worden. De estafette start op vrijdag 30 september om 20 uur met een voorlichtingsbijeenkomst in het kerkgebouw van de GKV, Rembrandtlaan 194 in Hoogezand. Tijdens deze avond komen alle aspecten van burgerhulpverlening aan de orde en wordt uitleg gegeven over het alarmeringssysteem HartslagNu. Niet alleen aankomend burgerhulpverleners maar ook ieder ander die geïnteresseerd is, is van harte welkom tijdens deze avond.

Zaterdag 1 oktober van 9 tot 12 uur is er een reanimatie/AED-cursus waarin deelnemers leren reanimeren, voorwaarde van deelname hieraan is dat men zich aanmeld bij HartslagNu. Vanaf 12 uur wordt een gratis lunch aangeboden. Vanaf 13 uur beginnen de zes-minutentrainingen. Op verschillende locaties in de buurt van de kerk liggen reanimatiepoppen. Bij elke pop is een instructeur en een Lotus slachtoffer aanwezig. Tijdens deze training wordt een echte oproep zo realistisch mogelijk nagebootst. Zo kunnen deelnemers ervaren hoe het is om binnen zes minuten een reanimatie op te starten en samen te werken met andere burgerhulpverleners. Rond 15 uur is de afsluiting van de estafette met de uitreiking van de certificaten en reanimatiehesjes aan de deelnemers.

GHV zoekt zoveel mogelijk burgers die in hun eigen omgeving opgeroepen kunnen worden.