Ruigste Run in Adriaan Tripbos

Sappemeer - Paardencross, ride & run, canicross en mudrun in één weekend; ruiters en hardlopers kunnen met kind, hond en paard aan de bak in Sappemeer bij De Ruigste Run van de Veenkoloniën.  Het Adriaan Tripbos is in het weekend van 17 en 18 september het domein van sportieve buitenmensen met hun dieren.

Voor paard en ruiter is er op zaterdag de Jump&Cross, een terreinrit van ongeveer 7 km met twintig hindernissen. Het gaat om een oefencross waarbij deelnemers over hindernissen boomstammen, haagjes en door waterpartijen gaan. Uitermate geschikt voor ruiters die willen proeven aan de paardensport eventing.

Canicross Op zondag is het de beurt aan canicrossers. Canicross is hardlopen in de natuur met een aangelijnde hond die naar hartenlust mag trekken zodat baas en hond samen zo snel mogelijk een parcours over onverharde paden afleggen. Als extra uitdaging staan er voor de liefhebbers enkele kleine hindernissen op de routes van 3,5 of 6 kilometer.

Mudrun Daarna kunnen bikkels van start in de mudrun. Voor jong en oud wordt een uitdagend parcours uitgezet door het Adriaan Tripbos en de omliggende velden en sloten. Op de route van 7,5 kilometer zijn spectaculaire hindernissen met water, modder en andere obstakels te overwinnen. Fanatiekelingen mogen de mudrun twee maal doen.

De parcoursen van De Ruigste Run van de Veenkoloniën lopen door het prachtige natuur- en recreatiegebied Adriaan Tripsbos, beheerd door Staatsbosbeheer. Om dit gebied in stand te houden doneert Goorechtruiters namens iedere deelnemer 1 euro aan Staatsbosbeheer. De routes en obstakels worden uitgestippeld in overleg met Staatsbosbeheer en de overige landeigenaren.

Voor de realisatie van het parcours werkt de organisatie met vrijwilligers uit diverse verenigingen (Goorechtruiters, Canicrossvereniging Groningen/Friesland, scouting Hoogezand, DV Borgercompagnie),  deskundigen uit de sportwereld (Bootcampclub Hoogezand, WS Bootcamp) en terreineigenaren (Staatsbosbeheer, HS Agri, Stal van Hoorn). Deze samenwerkingen en de natuurelementen in het gebied staan garant voor leuke, toegankelijke en afwisselende runs.

Meer info:  www.goorechtruiters.nl