Golftoernooi voor de jeugd

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Op zaterdag 27 augustus werd op de golfclub Duurswold voor het eerst in haar vijfjarige bestaan een Noord Noord-Oost Golf Talent Tour wedstrijd georganiseerd. De GTN NNO tour is een serie golfwedstrijden voor de jeugdleden tot en met 21 jaar van de verschillenden golfverenigingen in het Noorden en Oosten van Nederland.

Daarmee geeft de club de jeugd de kans om op meerdere banen tegen een beperkte vergoeding te spelen. De jeugd doet zo steeds meer ervaring op in het spelen van wedstrijden, door niet alleen jeugdwedstrijden op de eigen club te spelen, maar ook bij andere clubs. De wedstrijden worden gespeeld in verschillende categorieën van speelsterkte.

Deze competitie is naast een individuele wedstrijd per categorie, ook een competitie tussen de verschillende clubs in onze regio. Daarmee blijft elke wedstrijd spannend tot aan het eind voor speler en club. Er was een onverwacht ( i.v.m. vakantie ) grote belangstelling van 34 spelers.

De spelers van Duurswold deden het goed op de thuisbaan met in hun categorie een tweede, derde, vijfde en zesde plaats. Voor het klassement tussen verenigingen kon Duurswold twaalf punten bijschrijven. De longest drive bij de dames in categorie 2 ging naar Adelieke Hess uit Appingedam.