Start nieuwbouw Vosholen

Hoogezand-Sappermeer - Op vrijdag 26 augustus heeft de feestelijke start bouw plaatsgevonden van zes rijwoningen aan De Akker in Hoogezand-Sappemeer. De feestelijke handeling werd verricht door Diean Bastiaanse van de gemeente Hoogezand-Sappemeer door middel van het uitgraven van een bouwblok.

Dit gebeurde onder toeziend oog van de toekomstige bewoners en overige genodigden.Het project is een ontwikkeling van Bouwonderneming Gebroeders Benus uit Musselkanaal. Twee hoekwoningen en twee tussenwoningen zijn verkocht. De overige twee tussenwoningen zijn inmiddels onder optie. Paul Benus, directeur van Gebroeders Benus: ,,We gaan graag starten met de bouw van deze ruime eengezinswoningen, de verwachting is dat we de eerste woningen in het voorjaar van 2017 opleveren. Intussen is de volgende fase, welke bestaat uit zes woningen, ook in verkoop. Hiervan zijn twee woningen verkocht".

,,Ontwikkelingscombinatie Vosholen CV heeft vorig jaar bekeken welke ontwikkelaars aan de slag kunnen in Vosholen. Met de bouw van deze woningen wordt een eerste invulling gegeven aan de laatste fase in Vosholen" aldus Renée van de Beek.

Vosholen is een nieuwbouwwijk in Hoogezand-Sappemeer. In totaal komen er zo'n 650 woningen te staan. Vosholen wordt gerealiseerd door de Ontwikkelingscombinatie Vosholen, een samenwerkingsverband tussen BPD, AM en Bemog Projectontwikkeling.