Spectaculaire Ballon Fiësta

HARKSTEDE - Aanstaande vrijdag en zaterdag vindt de zevende editie van Ballon Fiësta Meerstad plaats. Tijdens dit jaarlijkse gezinsevenement zullen er tientallen heteluchtballonnen bij goed weer opstijgen vanuit Meerstad.

Onder de ballonnen, uit zowel binnen- als buitenland, zit ook de gloednieuwe special shape luchtballon ‘De Baby’ die op Ballon Fiësta Meerstad haar eerste vlucht zal maken. Een primeur voor Meerstad! De randprogrammering bevat ook een aantal bijzondere activiteiten, waaronder een ‘Fly Inn’ waarbij een aantal luchtballonen laag over het veld zullen aanvliegen en de feestelijke avondafsluiting d.m.v. een ‘Nightglow’. Hierbij verlichten de ballonnen als levensgrote lampionnen het terrein op de maat van de muziek. Een indrukwekkend schouwspel om getuige van te zijn. Ballon Fiësta Meerstad is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste ballonevenementen in Noord-Nederland en is gratis toegankelijk voor publiek.

Bezoekers van de Ballon Fiësta Meerstad 2016 zijn vanaf 17.30 uur van harte welkom op het evenemententerrein. Om 18.00 uur zullen de ballonvaarders zich gereed maken voor de vaarten. De ballonnen stijgen zoveel mogelijk één voor één op, zodat het kleurrijke spektakel zo lang mogelijk kan worden aanschouwd. Naar verwachting zullen de eerste ballonnen rond 19.00 uur het luchtruim kiezen.

Wie zelf niet meevaart, maar wel benieuwd is naar de sfeer van dichtbij, kan vanaf 17.30 uur tot circa 22.00 uur deelnemen aan het aanvullende programma. Het publiek mag het ballonnenveld op om bijvoorbeeld zelf in een ballon te stappen, een kijkje te nemen bij de verschillende modelballonnen of op de foto te gaan in een luchtballon. Daarnaast zijn er zweefvliegers en paramoteurs. De Fly Inn, een bijzonder programmaonderdeel, is rond 20.00 uur en ‘Night Glowing Meerstad’, misschien wel het hoogtepunt van de avond, zal rond 21.30 uur van start gaan.