Lentis stelt hoofdgebouw open tijdens Monumentendag

ZUIDLAREN - Liefhebbers van kunst, architectuur en landschapsgroen zijn op 10 september van 10.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom op het Lentisterrein in Zuidlaren (Dennenoord). Daar organiseren de Kunstcommissie Lentis en de Werkgroep Erfgoed Lentis twee bijzondere exposities in het kader van Open Monumentendag 2016.

In het hoofdgebouw zijn schilderijen en beelden bijeengebracht uit het kunstbezit van Lentis en haar voorgangers. Zo hangt er werk van Jannes de Vries, Johan Dijkstra, Van Dulmen Krumpelman, Tom Dubbeldam en vele anderen. De bezoekers worden in groepen rondgeleid, waarbij ze uitleg krijgen over de kunstwerken en het hoofdgebouw, dat dateert uit 1895. Het is niet mogelijk om het gebouw individueel te bekijken.

Ook de expositie 'Beleving' is een bezoek waard. De expositie is te bezichtigen in de Timmerwinkel achter op het terrein van Dennenoord. Overigens is een wandeling door het prachtig aangelegde park aan te bevelen. In de centrale hal van het hoofdgebouw is een routebeschrijving verkrijgbaar. Op het terrein kan men ook een poëzieroute volgen.