HS’88 wint gemakkelijk van SC Scheemda voor de KNVB-beker

HOOGEZAND/SCHEEMDA - HS’88 speelde zaterdagmiddag thuis de eerste wedstrijd voor de KNVB-beker tegen SC Scheemda. De ploegen hadden eerder deze week ook al tegen elkaar geoefend in Scheemda, HS’88 was toen het betere team. Er werd met 6-0 gewonnen.

HS’88 begon direct goed aan de wedstrijd wat er toe leidde dat HS’88 in de 10de minuut al op een 1-0 voor kwam door een pracht schot van Tjerk Kalverboer. Nog geen 5 minuten later was het Niels Londeman een voorzet op maat gaf aan Danny Wondergem die met een fraaie kopbal de stand op 2-0 bracht. HS’88 bleef drukken op de goal van Scheemda. Het was in de 18de minuut toen Niels Londeman oog en oog kwam met de doelman van SC Scheemda maar niet wist te scoren. Vlak voor de rust werd het nog 3-0 door Sven Rosevink, dit was tevens de ruststand.

Na de rust wordt het na twee minuten al 4-0 door Niels Londeman met een afstandschot van 30 meter. Daarna zakt HS’88 een beetje weg waardoor Scheemda even wat beter in de wedstrijd kwam met als resultaat een doelpunt in de 55 e minuut 4-1. Volgens vele toeschouwers zat er wel een luchtje aan van buitenspel. Het was weer Tjerk Kalverboer die in de 75ste minuut met een mooie actie de 5-1 op het scorebord bracht. Dit was tevens de eindstand.