Westerbroek neemt school onder handen

WESTERBROEK - Afgelopen zaterdag hebben de dorpsbewoners van Westerbroek hun school, de Jan Ligthartschool, stevig onder handen genomen. Na een roerige periode is de sluiting hiervan afgewend. De Westerbroeksters hebben zich vanaf het bericht dat de school mogelijk zou moeten sluiten met succes stevig ingezet voor het behoud van de school.

Volgende week start het nieuwe schooljaar met een volledig nieuw en enthousiast team leerkrachten. De school maakt een frisse nieuwe start en wil zich onderscheiden van de gemiddelde school. Zo zijn er bijvoorbeeld ideeën om de prachtige natuur van Westerbroek te betrekken bij en in de school. Niet vanuit een klaslokaal leren over de natuur maar in de natuur zelf!

De dorpelingen zijn blij met het behoud van de school en ze zijn graag bereid om hun steentje bij te dragen. Daarom heeft een groep dorpsbewoners afgelopen zaterdag de krachten gebundeld en alles weer keurig netjes gemaakt.

Onkruid gewied, ramen gewassen, de school schoongespoten en verwilderde begroeiing gesnoeid. Ook de schoolkinderen wisten van aanpakken, zij hebben goed meegeholpen.

Westerbroekse ondernemer Kruizinga sponsorde een container voor het afval en nieuw, schoon geel zand. Zijn collegaondernemer uit Westerbroek Auto de Vries kwam de hele dag helpen met een professionele veegmachine.