Beachvolleyballers presteren goed

LAGELAND - Daan Nijeboer (16) uit Lageland heeft afgelopen week, samen met Noah Aerts (15), goed gepresteerd op de Europese Kampioenschappen Beachvolleybal U18 in het Tsjechische Brno.

Na een aarzelend begin (2-1 verlies tegen Wit Rusland) volgde een klinkende 2-0 overwinning op het hooggeplaatste Spanje. De laatste poulewedstrijd was tegen Cyprus en zou beslissend zijn hoe de jongens zouden eindigen in de poule.

Met geconcentreerd goed spel werd Cyprus met grote cijfers (21-11, en 21-16) in twee sets verslagen. Hierdoor eindigde Nederland op een mooie eerste plek in de poule die rechtstreekse plaatsing betekende voor de 1/8 finale.

Hierin ontmoetten ze het gerenommeerde Italiaanse team. In een wedstrijd van hoog niveau werd de eerste set verloren met een minimaal verschil (21-19). Ook de tweede set ging gelijk op, maar aan het einde trok het ervaren Italiaanse team toch weer aan het langste eind (21-17). Hierdoor eindigden de Nederlandse jongens met een mooie negende plek op hun eerste Europese Kampioenschap.