Terug in de tijd tijdens oogstfeest

SCHILDWOLDE - Oogstfeest in Schildwolde, terug in de tijd met alweer de elfde editie. Schildwolde. Ook deze editie van het oogstfeest staat in het teken van het feitdat de oogst van het land wordt gehaald. Tegenwoordig wordt dit met veel pk’s in korte tijd gedaan, vroeger ging dit heel anders en koste dit veel tijd en noeste arbeid.

Dit is wat Stichting Oogstfeest Schildwolde graag wil laten zien. Er wordt gedorst met een stoom aangedreven dorsmachine, er wordt met de hand gezicht en er is een demonstratie aardappels poten en rooien. En wordt er geploegd met zowel paarden als tractoren.

De hoefsmid is ook aanwezig en laat ons zien hoe een paard wordt beslagen verder een demonstratie van oude ambachten en een verzameling van koren en oliemolens alle met de hand aangedreven. Er is een show van ruim tachtig oude tractoren en andere landbouwmachines en stationaire motoren.

Verder is er een uitgebreide en veelzijdige braderie met voor elk wat wils. Op het horecaplein wordt er voor de innerlijke mens gezorgd. Voor de kinderen is er een luchtkussen. Geen feest zonder muziek, ’s morgens wordt dit verzorgd door het Slochter kinderkoor Mien laive Tied en ’s middags een optreden van het Shantykoor Oosterstorm uit Groningen.

Vrijdagavond voorafgaand aan het Oogstfeest is er om 19.30 uur een gezamenlijke kerkdienst met muzikale omlijsting van het duo Toalschatten in de boerderij van de familie Jonker aan de Hoofdweg 54 in Schildwolde. Locatie: Het erf van de families Jonker en Folkersma aan het kloosterpad en Hoofdweg in Schildwolde. Het feest begint om 10.00 tot en duurt tot 17.00 uur. Entree 4.00 Euro, kinderen tot 12 jaar gratis entree.