Stadsbus trekt veel passagiers

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Sinds december 2014 rijdt de stadsbus lijn 515 rond in Hoogezand-Sappemeer. De St. StadsvervoerHS wordt sindsdien bemand door vrijwilligers onder verantwoordelijkheid van het OV Bureau. Inmiddels zijn nu alle vier winkelcentra in de gemeente Hoogezand-Sappemeer bereikbaar met lijn 515.

Dankzij het enthousiasme van de vrijwillige chauffeurs is het gebruik van de lijnbus geleidelijk toegenomen tot ruim 1000 passagiers per maand. Over het algemeen zijn de reacties van de passagiers zeer positief. Dit ondanks dat de capaciteit van de bus maximaal acht personen is en helaas soms niet alle gebruikers kunnen meenemen door een volle bus. Het bestuur is bezig om dit probleem mogelijk in de toekomst op te lossen.

In de komende tijd zal de bus ook voorzien worden van een informatiescherm voor info over de stadsbus en mogelijk met reclame-uitingen. Op 30 juli heeft de St. StadsvervoerHS de buslijn 500 dagen in de gemeente laten rijden. Het bestuur van de stichting heeft besloten om aandacht te geven aan dit feit en deze dag de bus voor de passagiers gratis te laten rijden. Tevens kregen alle passagiers een presentje in de vorm van een potje met snoepgoed.

De geste van deze gratis rit en cadeautje werd zeer gewaardeerd. Op 4 augustus is de 20.000-ste passagier vanaf december 2014 met de stadsbus vervoerd. Zowel bestuur als chauffeurs zullen dan ook de lijndienst de komende tijd voortzetten tot de volgende mijlpaal wordt bereikt.