Lukas Jan Schoonbeek geeft gratis toegankelijk orgelconcert Ontmoetingskerk

Zuidlaren - ZUIDLAREN Op zaterdagavond 27 augustus organiseert de Stichting Orgel Ontmoetingskerk Zuidlaren alweer het laatste concert in 2016. Het vorige, met organist Wim Opgelder & trompettist Tom Vink, werd een groot succes, ook qua opkomst (en collecte-opbrengst!). Ditmaal bespeelt Lukas Jan Schoonbeek, die hier ook al eerder concerteerde, het orgel. 

Lukas Jan Schoonbeek studeerde hoofdvak orgel aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij Theo Jellema en behaalde in 2010 zijn Bachelor diploma. Tijdens zijn studie volgde hij masterclasses bij onder meer Wolfgang Zerer en Bas de Vroome. Hij behaalde eerste prijzen op verschillende concoursen, waaronder een eerste prijs op het internationale Andriessen/De Klerk concours (2010). Eerder voltooide hij zijn studie Technische Bedrijfswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Het programma bevat meesterwerken van Max Reger (Toccata en fuga in d/D), César Franck (Choral II in b), Mozart (Fantasia in f), Joh. Seb. Bach (Concerto in G), Robert Schumann (2 fuga's op de naam B-A-C-H) en tot slot weer César Franck (Final). Het orgel (www.dennenoordorgel.nl) heeft alles in zich om dit programma artistiek te vertolken; voor dispositie z.o.z. programmablad. Na afloop wordt koffie aangeboden en kan onderling en informeel ook met de concertgever nagesproken worden.
De toegang is gratis; wel is een uitgangscollecte beslist noodzakelijk ivm voortzetting der concerten in 2017.