Groots opgezet Accordeon Festival

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Het 22ste Internationaal Accordeon Festival vindt op zondag 9 oktober 2016 plaats in theater het Kielzog. Aanvang is om 13.00 uur.

Top-accordeonisten uit Frankrijk, Servië en uit Nederland zullen voor u een geweldige show brengen met veel entertainment. Wat dacht u van de grootmeester uit Frankrijk, Ludovic Beier. Hij trad op met diverse grootheden in Amerika, Frankrijk, Japan etc. In zijn eigen land werkte hij mee tijdens een festival van de 100e geboorte dag van Django Reinhardt. In 2005 kreeg hij de grote Gus Viseur prijs en heeft de titel King of the Accordion.

Ook Stanislav Jusufovic uit Servië is te bewonderen. Zijn bekendheid verwierf hij o.a. door optredens tijdens de uitmarkt in Amsterdam en heeft ook diverse prijzen gewonnen.

Het accordeonduo De Frontaliny's uit Amsterdam is bezig met het geven van één van hun laatste concerten. Zij staan al meer dan 50 jaar op het podium en hebben opgetreden met diverse grootheden in de muziekwereld. Via internationale agenten speelden zij veel in Duitsland met o.a. Rudolph Schock, Iwan Rebroff, Karel Gott e.v.a. Zij zullen het festival afsluiten met een geweldige show met o.a. evergreens, het Hollandse levenslied en wereldmuziek.

Die Jungen Tiroler Teufel met Jasper Wiegers (15 jaar) op de Steirische harmonica en Wesley van Os (12 jaar) op drums zijn ook te gast. Zij laten u genieten met Harmonicaklanken uit Duitsland en Oostenrijk in hun originele lederhose.

Accordeonist Eltjo Kooi uit Finsterwolde krijgt de mogelijkheid om zijn kunsten te vertonen tijdens dit evenement. Ieder jaar besteedt Adri Kruijer aandacht aan aanstormend talent. Hij zal voor u herkenbare muziek ten gehore brengen.

Ook zijn er weer diverse stands met nieuw- en gebruikte accordeons, onderdelen, accessoires, hebbedingetjes etc. In de pauzes zijn er demonstraties door Limexcenter Wiegers en Roland Accordeons met Pieter Bosma. Ritmische begeleiding is in handen van Klaas Kreuijer op drums en Joris Bijleveld op contrabas.

Kaarten à € 13,50 in de voorverkoop en aan de zaal 15 euro. Voor meer info en reserveren tickets: Tel. 06- 21 46 08 69 of zie de website www.accordeonfestivalhs.nl. Reserveer uw kaarten op tijd want vol = vol Er zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.

Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij: Primera Hoogezand Hoofdstraat 96, Primera Veendam Winkler Prinspassage 7, Visspecialist De Hooge Meeren, Winkelcentrum de Hooge Meeren in Hoogezand, VonOy Juwelier-Optiek-Audicien, Wijkstraat 65-67 Appingedam.