Mooi groen en lelijk onkruid

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Onkruid en groenonderhoud. Het houdt de gemoederen in Hoogezand-Sappemeer aardig bezig. Het artikel in de HS-Krant van vorige week over een inwoner van de gemeente die zelf met een grasmaaier het hoge gras in de berm te lijf ging, zorgt voor een reactie van Cobi Ketelaar.

Cobi Ketelaar runt de Hengelsportshop in Winkelstraat Sappemeer. De ondernemers in de straat hebben er zelf het nodige aan gedaan om de straat op te fleuren. ,,We geven al jaren het goede voorbeeld met de mooie bloemenbakken in het centrum die wij elk jaar op eigen kosten en na sluitingstijd vullen en onderhouden.”

Inderdaad, een fraaie combinatie van burgerschap en ondernemerschap. Maar wat in de tussentijd steekt, aldus Ketelaar, is dat een aantal weken geleden het onkruid in de perken enorm hoog begon te staan. Daarmee verworden de fraaie plantenbakken eigenlijk tot een vlag op een modderschuit. Ketelaar liet het er niet bij zitten en belde met de gemeente. ,,De groenwerkers doen hun best, zij kunnen er niks aan doen. Het gaat om de aansturing vanuit de gemeente.’’

Wat dubbel steekt, is dat in winkelcentrum Hooge Meeren erg veel energie werd gestoken in het groen. In Sappemeer stond het onkruid kniehoog, terwijl in Hooge Meeren schitterend groen werd aangelegd. ‘’Vlak nadat ik gebeld had met de gemeente stond er op de Facebookpagina van Hooge Meeren een mooie foto op met de mooie bloemperken. Dan breekt je de klomp als medeondernemer in dezelfde gemeente.”

Ketelaar gunt haar collega’s in De Hooge Meeren het allerbeste. ,,Maar naast De Hooge Meeren hebben we nog twee winkelcentra: Martenshoek en Winkelstraat Sappemeer. Daar mag ook wel aandacht voor zijn.’’