Burendag ook in HS en omstreken

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Al ruim 2.900 buurten hebben zich aangemeld voor Burendag. Op zaterdag 24 september organiseren Douwe Egberts en het Oranje Fonds de elfde editie van dit evenement. In de provincie Groningen staat de teller nu op 125 deelnemende buurten. In Hoogezand-Sappemeer hebben zich ook al buurten aangemeld

Op de Eekelshof wordt de speelplaats opgeknapt en zijn er sportactiviteiten. In de Violenstraat zijn er activiteiten voor de hele straat. De bewoners van de Burgemeester Jonkerenstraat organiseren activiteiten waarbij ouderen en jongeren elkaar kunnen ontmoeten en in de Rengerslaan wordt de speeltuin opgeknapt. Na afloop is er een barbecue. Aan de Kleinemeersterstraat Zuid is er een kennismaking voor de buren.

Inschrijven voor Burendag en een bijdrage aanvragen van maximaal 450 euro voor de activiteit kan nog altijd via Burendag.nl. Op Burendag komen buren gezellig samen, onder het genot van een goede kop koffie, om iets vóór, in of mét de buurt te doen. Koningin Máxima gaf onlangs op 9 juni het startsein voor Burendag op Urk. Vanaf dat moment konden buren zich aanmelden. Op Burendag.nl is onder het kopje ‘Bij mij in de buurt’ een overzicht te zien van alle tot nu toe aangemelde activiteiten. Van samen een groenstrook opknappen tot multiculturele sport- en spelmiddagen: er wordt van alles georganiseerd.

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds. “Burendag is zo veel meer dan de dag zelf. Want er ontstaan contacten, vriendschappen en buurtinitiatieven die jaren meegaan. Het brengt buren nader tot elkaar en zorgt zo voor meer harmonie in de buurt. Het verheugt me dat zo veel buurten al meedoen en er is altijd ruimte voor meer aanmeldingen.”

In 2006 organiseerde Douwe Egberts de eerste editie van Burendag met 300.000 deelnemers, waarna het Oranje Fonds als medeorganisator in 2008 aansloot. Sinds 2006 organiseerden buurten al ruim 25.000 burendagactiviteiten. Jaarlijks doen inmiddels ruim 1 miljoen mensen mee.