Vakantiedrukte bij Leidinggroothandel

HOOGEZAND-SAPPEMEER - De vakanties zijn begonnen, maar bouwvakkers aan de weg en op het spoor draaien deze periode juist overuren. Veel andere projecten draaien de zomervakantie op een laag pitje of liggen stil, ook al is de officiële bouwvak al jaren geleden afgeschaft.

De rustige zomerperiode is bij uitstek geschikt om op drukke trajecten aan de slag te gaan zonder enorme hinder te veroorzaken. Opdrachtgevers als Rijkwaterstaat en ProRail maken daar steeds vaker gebruik van. Ongeveer de helft van de bouwbedrijven werkt gewoon door, is de verwachting op basis van de cijfers van vorig jaar. Onderzoeksbureau USP zocht toen uit dat nog slechts een kwart van de aannemers de deuren sluit (28%). Dat bedrijven halfopen zijn en halfdicht (23%) en De helft van de bedrijven geeft aan dat ze gewoon werken (48%). Er zijn enkelen die het niet weten en/geen mening hebben (1%).

Ook de Leidinggroothandel behoort tot de 48%. Zij zijn geopend van 08:00 t/m 17:00, zowel afhalen als bezorgen! De bouwvak duurt van 1 augustus tot ongeveer 19 augustus. In die tijd zal er niks veranderen bij de Leidinggroothandel.