Bach bij kaarslicht

ZUIDBROEK - Op dinsdag 28 juli aanstaande speelt organist Henk de Vries het traditionele en bijzondere Bach-concert in Zuidbroek, getiteld Bach bij kaarslicht. Het trekt jaarlijks bezoekers naar Zuidbroek om in de sfeervol verlichte Petruskerk een concert bij te wonen waarbij uitsluitend muziek van de Duitse grootmeester Johann Sebastian Bach klinkt.

Het is een Zuidbroekster traditie om op de sterfdag van Bach ’s avonds een moment aan zijn muziek te wijden. Deze avond zullen in het bijzonder de bekende werken van hem gespeeld worden, waarbij de beroemde Toccata en de bijbehorende Fuga niet zullen ontbreken. Na afloop kunt u elkaar onder het genot van een glaasje wijn of fris ontmoeten in het koorgedeelte van de kerk.

Henk de Vries (1979 te Noordbroek) organist van de Petruskerk te Zuidbroek, de Martinikerk te Groningen, en de Jacobuskerk van Zeerijp, heeft Hoofdvak Orgel gestudeerd en ook kerkmuziek aan het Prins Claus Conservatorium en het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Johan Beeftink en Theo Jellema, Jos van der Kooy en Wolfgang Zerer. Als bijvakken studeerde hij piano, clavecimbel, continuospel en koordirectie. Hij is sindsdien internationaal werkzaam als concerterend, docerend en adviserend musicus.