Tennistoppers bij LTC NOHN

SAPPEMEER - Tijdens de Specal Olympics in Nijmegen zijn de twee deelnemers van tennisvereniging LTC NOHN in Sappemeer succesvol geweest door het behalen van een gouden en een zilveren medaille.Op het gezellige tennispark van Quick Nijmegen streden 150 deelnemers uit het gehele land twee weken geleden om de zo begeerde medailles.

LTC NOHN werd vertegenwoordigd door Joyce Haringa en Bernard Bruinsma, die helaas niet in het enkelspel hun vaardigheden konden tonen, maar door de organisatie waren gekoppeld aan voor hen onbekende deelnemers.

Maar met hun dubbelpartners hadden zij het niet slecht getroffen, want zowel Joyce als Bernard konden het goed vinden met hun gelegenheids partners. De wedstrijden die op de zaterdag werden gespeeld bepaalden in welke klasse op de zondag om de medailles moest worden gestreden.

Joyce ging spelen in de één na hoogste klasse en Bernard in de hoogste klasse, waardoor hij ondermeer tegen de kampioen van Nederland moest spelen. Joyce wist met haar partner Romy alle partijen te winnen en ging daardoor met de gouden medaille naar huis. Bernard verloor met zijn partner Jules slechts met één game verschil van de kampioenen van Nederland en won ruim van het team waarmee zij de vorige dag nog gelijk hadden gespeeld. Voor beide heren lag een fraaie zilveren medaille klaar.

Twee trotse sporters die hebben laten zien dat je ook met een beperking goede resultaten kunt bereiken in de sport die zij zo graag beoefenen. Over twee jaren worden de Special Olympics in Doetinchem gehouden en hopen de mensen van LTC NOHN dat er nog meer leden van hun vereniging gaan deelnemen.

Het was voor deelnemers en begeleiders een geslaagd weekend dat begon op de vrijdagavond met een spectaculaire show in een vol Goffert Stadion in Nijmegen met als absolute hoogtepunt een optreden van Frans Bauer. Een betere afsluiting van de avond konden de 3000 deelnemers en begeleiders van de diverse sporten aan de spelen zich niet wensen.

Dit weekend heeft weer eens duidelijk gemaakt dat ook mensen met een verstandelijke beperking veel plezier beleven aan het beoefenen van een sport. Zelfs de moeilijke sport tennis is door oefenen en een goede begeleiding toegankelijk voor iedere sporter. Iedere vrijdag wordt er van 18.00 uur tot 19.00 uur op het tennispark van LTC NOHN getennist voor mensen met een verstandelijke beperking. Iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom.